Het is een enorm onderwerp en veel bedrijven beginnen nu pas te begrijpen wat we eraan kunnen doen. Hoe bijzonder of normaal werken wij bij M3TCH?

Geschreven door Walter Visser, Managing Partner, 29-03-2019

Wat is de werknemerservaring?

Bijna iedereen is inmiddels wel bekend met het begrip klantervaring of customer experience. De afgelopen jaren is het begrip Employee Experience oftewel werknemerservaring in opkomst.

Werknemerservaring is de beste ervaring waarbij een werknemer optimaal samenwerkt met de organisatie vanaf binnenkomst tot vertrek en alles daartussen in.

Strijd om talent

Jaren geleden bekommerde een organisatie zich weinig met betrekking tot de werknemers ervaring. Er was weinig aandacht voor betrokkenheid, empowerment, creativiteit of inspiratie. Dit lijkt nu verandert. Mensen willen een werkplek waar ze met plezier kunnen werken in plaats van ‘moeten’ werken. De strijd om talent is ook nog nooit zo groot geweest.

Alles in de organisatie, van de lunch, de technologie, de kantoor ruimte en het samenwerken, samen doelen bereiken en met plezier en betrokkenheid werken, maakt allemaal onderdeel uit van de werknemerservaring.

Geld is niet meer bepalend

Geld is zeker niet langer de enige bepalende en motiverende factor voor werknemers. De ‘werknemerservaring’ gaat een steeds grotere rol te spelen op de werkplek. Er kan zelfs gesteld worden dat er geen klantervaring is zonder werknemerservaring!

“Klanten krijgen niet wat medewerkers niet gegeven krijgen”.

Medewerkerstevredenheid leidt namelijk tot klanttevredenheid en dit leidt tot meer productiviteit, groei én winst.

Ongeveinsde aandacht en dé M3TCH

Persoonlijke aandacht, gemeende, niet gespeelde aandacht staat centraal in een positieve werknemerservaring. Een positieve werknemerservaring begint bij een emotioneel veilig klimaat en dat betekent goed leiderschap. Management en directie dienen het goede voorbeeld te geven en een emotioneel veilig klimaat te borgen. Een klimaat waar vertrouwen, trots en geluk heerst. Een omgeving waarin mensen elkaar inspireren en motiveren. Dus werknemers / professionals op #1.

Vanuit ons bureau zijn we ervan overtuigd dat we pas waarde kunnen leveren wanneer we onze professionals, maar ook de opdrachtgevers goed kennen. Onze werkwijze gaat dan ook veel verder dan alleen het bekijken van een cv, vacature, of opdrachtomschrijving en alleen op basis daarvan m3tchen. Wij willen weten wie je bent, wat je wensen en ambities zijn, waar je blij en gelukkig van wordt en dus wat je écht belangrijk vindt. Klinkt als een open deur, maar in tegenstelling tot veel andere bureaus starten wij altijd met een persoonlijke kennismaking. Dit vertrekpunt met ongeveinsde aandacht is dan ook cruciaal voor succes.

De werknemerservaring, en dus ook onze dienstverlening, stopt overigens niet na het vinden van de juiste m3tch. Tijdens projecten en na indiensttreding van een professional bieden we proactief sparring & coaching op maat en kunnen zowel professionals als opdrachtgevers te allen tijde een beroep doen op onze kennis en ervaring. We streven lange termijn relaties na, dus ook na afronding van een project kunnen professionals en opdrachtgevers gewoon bij ons terecht voor advies, training en begeleiding.

Focus, aandacht, FUN

Wij richten ons met zorg, nauwkeurigheid en relevante kennis en ervaring op de perfecte m3tch tussen werknemer en opdrachtgever. Door onze persoonlijke, specialistische aanpak en focus kennen wij de markt als geen ander. Door jarenlang te investeren in duurzame relaties, kunnen wij op dagelijkse basis de kennis en kwaliteit van ons netwerk waarborgen. Daarnaast blijven we kritisch naar onszelf kijken, durven we ons kwetsbaar op te stellen én hebben we duidelijk zichtbaar en voelbaar lol tijdens ons werk. Op deze wijze zijn wij in staat om een sterke band met zowel werknemers als opdrachtgevers op te bouwen en te behouden. Dit zorgt voor harmonie en versterking in zowel de werknemers- als werkgeverervaring en is de cirkel weer rond.

Midden in de wildgroei aan recruitmentbureaus en detacheerders binnen het datadomein groeit onze organisatie uit tot één van de meest waardevolle spelers in de markt, het bewijs dat onze aanpak werkt! Ieder traject en iedere samenwerking pakken met evenveel nieuwsgierigheid en enthousiasme op. Opmerkingen, vragen of interesse in onze dienstverlening naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op via info@m3tch.nl of 030 – 307 9247.